Slobodna Zona Zrenjanin

LOKACIJA

Slobodna zona Zrenjanin - područje Jugoistok

Slobodna zona u Zrenjaninu jedno je od najaktraktivnijih mesta za investiranje na planeti

Na osnovu istraživanja koje je sproveo FDI Inteligence, najveći centar za ocenjivanje stranih direktnih investicija u svetu, Slobodna zona Zrenjanin - Jugoistok se našla na 48. mestu na listi najboljih zona sveta za investiranje. Rezultati su objavljeni u FDI Magazinu Financial Times-a dok je u istraživanju učestvovalo 600 zona iz preko 120 zemalja.

Lociranost:

Slobodna zona "Jugoistok" se nalazi u jugoistočnom delu grada, u neposrednoj blizini magistralnog puta Zrenjanin-Beograd, gradskog tranzitnog puta (obilaznice), aerodrom "Zrenjanin", budućeg Robno-transportnog centra i reke Begej. Kompleks predstavlja neizgradjeno gradjevinsko zemljište u površini od 72ha.

 

Površina 51ha 32a 17m2

Vlasnik:Grad Zrenjanin

 

Namena zemljušta:

Najveći deo površina obuhvaćenih planom, planiran je za rad i poslovanje. Predvidjaju se svi sadržaji industrije, skladišta raznovrsnih delatnosti (skladišta za industrijsku robu, skladišta za smeštaj prehrambene robe, skladišta gradjevinskog materijala, hladnjače, silosi), poslovni objekti, magacini, servisi i usluge, proizvodno zanatstvo, trgovina na veliko i malo kao i prateći sadržaji ugostiteljska delatnost, sport i rekreacija i drugi objekti iz sekundarnih i tercijalnih delatnosti. U slučaju funkcionisanja slobodne podzone moguće je osnivati banke i druge finansijske organizacije za poslovanje osiguranja i reosiguranja.

Infrastruktura:

Zemljušte je kompletno infrastrukturno opremljeno (vodovod, elektromreža, kolobozi, kišna kanalizacija, fekalna kanalizacija, gas, primarni trotoari i primarna javna rasveta). Teren je ravan bez depresija i nije potrebno nikakvo nasipanje. Parcele su pogodne za industrijsku gradnju zbog, pravilnog oblika i položaja parcela, mogućnošću snadbevenosti svim potrebnim infrastrukturnim sadržajima i lociranosti u industrijskoj zoni grada.

Opremanje Industrijske zone "Jugoistok" finansirala je Evropska komisija, Vlada Republike Srbije i grad Zrenjanin.

Zemljište se otudjuje putem javne licitacije nakon objavljenog konkursa u lokalnim novinama. Minimalna površina parcele je 2 000m2.

Prednost lokacije:

Regionalni put Zrenjanin-Beograd

Gradska obilaznica

Aerodrom Zrenjanin

Reka Begej

Robno-transportni centar